Bănci și Asigurări

Despăgubirile plătite de asigurători continuă să scadă: la nouă luni reducerea a fost de 10%, până la 3,1 mld. lei

Despăgubirile plătite de asigurători continuă să...

Autor: Anelis Baciu

17.01.2017, 00:05 145

Companiile de asigurări au plătit în in­ter­valul ianuarie-septembrie al anului tre­cut despăgubiri (incluzând maturităţi şi răscum­pă­rări parţiale şi totale) în valoare de 3,1 mld. lei (706 mil. euro), în scădere cu circa 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului tre­cut, potrivit datelor agregate de Auto­ri­tatea de Supraveghere Financiară (ASF). Dacă la despăgubirile plătite de asigurători se adaugă şi despăgubirile achitate de Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) de 92 mi­lioa­ne de lei în contul poliţelor companiei fali­men­tare Astra Asigurări, valoarea totală a in­demnizaţiilor care au ajuns la clienţi a cu­mu­lat 3,2 mld. lei la finalul lunii septembrie 2016.

În timp ce despăgubirile plătite de com­pa­niile locale de asigurări scad de la an la an din 2009 încoace, vânzările de poliţe cresc. În primele nouă luni ale anului trecut primele brute subscrise au urcat cu 12%, până la 7,37 miliarde de lei.

Cel mai mare volum al despăgubirilor este înregistrat pe segmentul asigurărilor ge­nerale, circa 2,6 mld. lei, faţă de 504 mil. lei pe segementul asigurărilor de viaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO