Bănci și Asigurări

Estimările analiştilor: Cursul va fi stabil, cu tendinţă de apreciere a leului faţă de euro

Estimările analiştilor: Cursul va fi stabil, cu...

Autor: Liviu Popescu, Claudia Medrega

14.01.2016, 00:07 1050

Cursul de schimb leu/euro ar trebui să rămână stabil în acest an, cu o tendinţă dominantă de apreciere faţă de euro, în contextul în care BNR ar putea să urmărească o politică mai predictibilă şi o volatilitate mai redusă a ratelor de do­bân­dă, consideră analiştii chestionaţi de ZF. În privinţa do­larului american, părerile sunt împărţite, optimiştii prog­no­zând întoarcerea cursului chiar sub pragul de 4 lei/dolar, în timp ce pesimiştii văd cotaţia avansând apre 4,4 lei/dolar.

 Faptul că în acest an România va avea două seturi de alegeri, locale şi parlamentare, nu ar trebui, de această dată, să pună presiune asupra cursului de schimb, având în vedere că există un guvern tehnocrat. Astfel, moneda naţională ar urma să rămână mai degrabă sub impactul evoluţiilor externe decât interne. „Cursul de schimb euro/leu va rămâne în continuare mai degrabă sub impactul evoluţiilor externe decât inter­ne, aşa cum a fost cazul în 2015“, a explicat pentru ZF Radu Crăciun, economistul-şef al BCR, cel mai mare jucător din sistem.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO