Bănci și Asigurări

Eureko a coborat cu 10% pe sanatate in primele noua luni

15.11.2009, 23:20 23

Compania de asigurari Eureko, numarul unu pe piata de asiguraride sanatate cu o cota de 36%, a inregistrat in primele noua luni oscadere de 10% a primelor brute subscrise pe acest segment depiata.

Valoarea incasarilor pe sanatate a coborat astfel la 7,3 mil.lei (1,7 mil. euro) in perioada ianuarie-septembrie 2009.

Scaderea vine dupa ce in primele cinci luni ale anului, companiainregistrase o crestere de 16%. Eureko detine trei clinici si unspital, care au avut incasari de 23,6 mil. lei (5,6 mil. euro) inprimele noua luni ale anului, in crestere cu 39% fata de aceeasiperioada din 2008.

Pe segmentul asigurarilor de viata, compania a inregistrat oscadere de 8%, pana la un nivel de 25,6 mil. lei (6 mil. euro) aprimelor incasate in primele noua luni. Pe primele cinci luni aleanului, scaderea fusese de 1%.

Eureko a renuntat la vanzarea de noi polite pe segmentulasigurarilor generale la inceputul lunii mai 2009.

Per total, Eureko a avut afaceri de 32,9 mil. lei (7,8 mil.euro) la 9 luni, in scadere cu 8,6% fata de nivelul atins inintervalul ianuarie-septembrie 2008.

Frans van der Ent, Country Manager, spune ca probabil piataasigurarilor a atins punctul de jos al scaderii.

"Ar trebui sa fim undeva aproape de nivelul minim, in conditiilein care am plecat de la cresteri anuale de aproape 20%, iar anulacesta scaderea pietei a fost de 8%. Odata cu reluarea cresteriieconomice, ne asteptam ca piata asigurarilor sa se stabilizeze", adeclarat Van der Ent.

Fondul de pensii Eureko a finalizat preluarea Fondului de PensiiKD, dupa ce la inceputul anului, Eureko a preluat si fondul depensii administrat de Bancpost Pensii. Eureko si-a mutat sediulcentral intr-o cladire cu 13 etaje din care ocupa 7 si a careiconstructie a finantat-o in zona Pietei Muncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO