Bănci și Asigurări

Euro coboara pe o miscare regionala

11.03.2008, 20:44 13

Leul a inceput saptamana cu o apreciere usoara in fata euro. Miscarea a fost din nou determinata de contextul regional, investitorii reactionand pozitiv la decizia Trezoreriei maghiare de a accepta sa plateasca randamente mai mari pentru maturitatile medii.
BNR a calculat ieri un curs de 3,7164 lei, cu 2,12 lei sub nivelul de vinerea trecuta. Dolarul a inregistrat inca o depreciere, coborand cu 1,63 bani, pana la 2,4180 lei.
Piata de la Bucuresti s-a deschis ieri in cotatii de 3,73 lei pentru un euro, usor peste nivelul inchiderii de vinerea trecuta, jucatorii reactionand la scaderea burselor americane si asiatice.
Dupa anuntul privind cresterea randamentelor platite de Trezoreria maghiara, toate monedele din regiune au intrat insa pe un trend de intarire. Leul a reusit sa castige astfel teren, cotatiile atingand un minim de 3,7140/3,7160 lei pentru un euro la amiaza. Unii jucatori au suspectat si o interventie discreta pe piata valutara a BNR, prin intermediul unei banci locale. La inchiderea pietei cotatiile au inceput insa din nou sa urce, in conditiile in care jucatorii straini au reactionat la scaderea usoara la deschiderea burselor din Statele Unite. Astfel, euro era tranzactionat la inchiderea pietei de la Bucuresti la 3,72 lei.
BNR a intervenit ieri pe piata monetara, atragand depozite pe doua saptamani in valoare de 1,32 miliarde de lei (356 de milioane de euro), la dobanda de 9% pe an. La operatiunile de ieri au participat noua banci comerciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels