Bănci și Asigurări

Fiscul va sti toate conturile

13.10.2003, 00:00 18

Incepand de anul vitor, Fiscul va fi informat despre existenta, infiintarea sau lichidarea oricarui cont al unui agent economic, cu ajutorul unei baze de date constituite cu ajutorul informatiilor furnizate de bancile comerciale.


Institutiile de credit vor raporta informatii generale despre conturi, fara a mentiona insa valoarea sumelor in sold sau tranzactiile desfasurate.


In aceste conditii, bancile s-au declarat de acord cu infiintarea fisierului, primind asigurari ca nu va fi afectata respectarea principiului secretului bancar. Reprezentantii Ministerului Finantelor afirma ca infiintarea bazei de date este necesara pentru a putea urmari societatile comerciale cu datorii la buget ale caror conturi sunt blocate in vederea executarii silite conform legislatiei, insa isi deschid altele, fara a le declara. Dupa infiintarea fisierului de conturi, blocarea unui cont al unei firme va atrage automat inghetarea tuturor conturilor deschise de societate la orice banca din Romania. Procedurile de lucru urmeaza sa fie reglementate printr-un ordin comun al Ministerului Finantelor si al BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO