Bănci și Asigurări

Fondul de garantare a început plăţile către creditorii Delta Addendum

Autor: Adrian Dumitrache

02.09.2011, 00:00 90

Fondul de garantare a asiguraţilor a efectuat, la finele lunii august, primele plăţi către creditorii Delta Addendum, societate de asigurare intrată în faliment anul acesta, pe care aceştia trebuia să le încaseze în temeiul poliţelor încheiate cu asigurătorul.

"Fondul are temeiul legal să efectueze aceste plăţi începând cu data de 15 august, când hotărârea instanţei judecătoreşti de deschidere a procedurii insolvenţei a rămas irevocabilă", se arată într-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Fondul de garantare a preluat până în prezent 565 de dosare de daună. Acestea au fost preluate în două tranşe, de la lichidatorul societăţii, iar valoarea lor totală este de peste 1,4 milioane de lei.

Fondul a achitat până în prezent despăgubiri de 61.600 de lei, aferente unui număr de 31 de dosare de daună. La finele lunii ianuarie, CSA a hotărât retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii aflată în lichidare voluntară Delta Addendum, precum şi declanşarea procedurii de faliment la aceasta. La data efectuării controlului care a condus la luarea acestei decizii, societatea avea un număr de circa 800 de dosare de daună nelichidate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO