Bănci și Asigurări

François Bloch, CEO al BRD: Nu am remarcat, deocamdată, scăderi de activitate sau sectoare care să fi intrat în recesiune

François Bloch, CEO al BRD: Nu am remarcat, deocamdată,...

Autor: Claudia Medrega

28.02.2023, 00:07 270

François Bloch, CEO al BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa românească după active, susţine că nu a remarcat, deocamdată, scăderi de activitate sau sectoare care să fi intrat în recesiune.

„Trebuie să ţinem cont că România este o economie deschisă, care evoluează într-un context mai larg, şi multe dintre companii sunt angrenate în lanţuri de valoare mai lungi, care trec de graniţele ţării. Dacă industriile exportatoare vor funcţiona şi vor avea comenzi de la marii lor clienţi, este mai puţin probabil să vorbim despre crize pe anumite pieţe sau industrii şi vom vorbi mai degrabă despre încetiniri normale în ciclurile economice”, a declarat şeful BRD pentru ZF.

România are deja un track record important în materie de încetiniri economice, aminteşte François Bloch, aşa că el nu crede că o eventuală recesiune (care însă nu este prevăzută în acest moment) ar putea lua prin surprindere companiile din România. În plus, există deja programe şi măsuri luate de guvern, care şi-au dovedit utilitatea în ultimii trei ani şi pot proteja într-o anumită măsură firmele.

“În acest moment nu se întrevăd corecţii şi restructurări de amploare, însă, dacă acest lucru se va întâmpla totuşi, băncile sunt pregătite să răspundă, aşa cum au făcut-o şi până acum.”  În zona corporate, BRD este permanent în legătură cu companiile pentru că specificul relaţiei cu firmele este mult mai complex şi, în acest mod, banca are tot timpul o imagine destul de fidelă asupra sănătăţii businessurilor, explică Bloch.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO