Bănci și Asigurări

Furtună, KPMG: În 2012 s-ar putea produce "mişcări" în piaţa financiar-bancară românească

Autor: Mihaela Claudia Medrega

12.12.2011, 17:16 692

Anul viitor ar putea să se producă "mişcări în piaţa financiar - bancară", dar şi restructurarea reţelelor de distribuţie şi optimizarea costurilor băncilor, consideră Cezar Furtună, partner Financial Services, KPMG.

"Sunt din ce în ce mai multe discuţii privind rămânerea mai multor bănci din afară în România. Băncile mari nu au intenţii de a pleca, dar sunt 40 de bănci în România şi nu toate au susţinerea băncilor - mamă.Este posibil ca 2012 să fie un an de mişcări în piaţa financiar - bancară. Nu în ultimul rând va exista restructurare a reţelelor de distribuţie în paralel cu optimizarea costurilor".

Măsurile de capitalizare luate la nivel de grup vor influenţa băncile din Romania. Furtună a amintit printre posibilele consecinţe vânzarea "totală sau parţială" a subsidiarelor din România, renunţarea la dividendele de la subsidiarele locale, vânzarea de portofolii de credite şi restructurarea băncilor din România.

Lipsa de lichiditate pe pieţele financiare şi reconcentrarea spre pieţele interne aduce o "bătalie" a băncilor pe resursele interne, a mai spus reprezentantul KPMG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO