Bănci și Asigurări

Gabriel Biriş, autorul revoluţiei Codului Fiscal, la ZF Live: „Odată ce proiectul pentru care am acceptat să vin în ministerul Finanţelor nu a mai fost susţinut, singura soluţie era demisia”. Cum s-a ajuns la „isteria majorărilor de taxe”

Autor: Bianca Dorobanţu

12.09.2016, 16:08 1093

"​Motivul pentru care am ales să mă alătur acestui Guvern a fost promisiunea susţinerii în T1 a introducerii acestui pachet de modificări ale Codului Fiscal, pe care le-am discutat şi agreat înainte de venirea mea la minister”, a spus Gabriel Biriş.

“Nu este normal ca o categorie de oameni să plătească mai mult, iar alta mai puţin. Este o chestiune de moralitate a sarcinii fiscale”.

Retragerea vizibilă în spaţiul public a susţinerii proiectului de către Ministerul de Finanţe s-a produs pe fondul isteriei provocate de informaţiile potrivit cărora ar fi fost majorate taxele şi impozitele pentru angajaţi, a spus Biriş.

“În momentul în care s-a generat isteria cu majorări de taxe şi cu dublarea contribuţiilor, este normal că oamenii s-au gândit că proiectul este despre altceva, pentru că noi nu vorbiserăm niciodată despre majorări. Atunci au ieşit şi au zis că nu susţin proiectul”.

Pe lângă reacţia ministerului, a mai fost şi cea a partidelor politice, care au susţinut că modificările ar fi de mare anvergură, care nu ar trebui să fie asumate de un guvern tehnocrat, a mai spus Gabriel Biriş.

“Odată ce proiectul pentru care am acceptat să vin în ministerul Finanţelor nu a mai fost susţinut, singura soluţie era demisia, care a fost acceptată.”

Vedeţi mâine pe zf.ro şi în ediţia ZF Print interviul integral cu Gabriel Biriş

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO