Bănci și Asigurări

Garanta a vandut de 2,4 mil. euro in trei luni

24.05.2004, 00:00 12

Societatea de asigurare Garanta, controlata de grupul elen Ethniki, a incheiat primele trei luni ale acestui an cu venituri din prime subscrise de 95,7 miliarde lei (circa 2,4 milioane euro), de trei ori mai mult fata perioada similara din 2003.
Asigurarile generale au adus aproximativ 92 miliarde lei, restul provenind din polite de asigurari de viata.
Potrivit datelor anuntate de companie, profitul tehnic, rezultat strict din activitatea de asigurare, s-a ridicat la 11,9 miliarde lei, in urcare de 2,6 ori fata de cel inregistrat in primul trimestru al anului precedent.
Pentru acest an, Garanta are ca obiective atingerea unui volum al primelor subscrise de 355 miliarde lei si un profit net de 1,3 miliarde lei, mentinerea unei structuri echilibrate a portofoliului de asigurari, eficientizarea activitatii reprezentantelor teritoriale si achizitionarea unui sistem informatic integrat.
De asemenea, compania a programat deschiderea unui numar de cinci unitati teritoriale, pe langa celelalte 14 existente.
La nivelul anului 2003, societatea a raportat venituri din prime subscrise in valoare de aproximativ 207 miliarde lei, comparativ cu 99,8 miliarde lei cu un an in urma.
Garanta si-a inceput activitatea in 1997 si are un capital social de 84,9 miliarde lei. Actionarul majoritar al companiei este compania elena Ethniki, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata asigurarilor din Grecia, care controleaza 72,62 % din capitalul social. Ethniki face parte din grupul financiar National Bank of Greece, care a preluat la sfarsitul anului trecut Banca Romaneasca.
O participatie de 20% revine Banc Post, ceilalti actionari fiind Jean Valvis - 5%, Societatea Nationala de Radiocomunicatii - 1,41%, Romtelecom - 1,15% si Posta Romana- 0,82%.
Compania are 100 de salariati, peste 350 de consultanti in asigurari si colaboreaza cu peste 70 de brokeri de asigurari si agenti de intermediere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO