Bănci și Asigurări

Garanta castiga din CASCO

13.08.2001, 00:00 20



Societatea de asigurare Garanta a incasat in prima jumatate a anului prime in valoare de 34,2 miliarde de lei, ceea ce reprezinta o crestere de 52% fata de aceeasi perioada a lui 2000.

Cea mai mare pondere in totalul primelor incasate au detinut-o asigurarile auto-CASCO (53%), urmate de asigurarile de cladiri si bunuri (35%), asigurari maritime si de transport (5%) si asigurari de viata (4%).

La inceputul lunii aprilie a acestui an, Garanta si-a majorat capitalul social pana la 40,05 miliarde de lei in prezent, respectiv echivalentul a trei milioane de dolari, calculat la diverse cursuri de schimb istorice.

Ca urmare a majorarii capitalului social, structura actionariatului a fost modificata in favoarea actionarului principal Ethniki - cea mai mare societate elena de asigurari. Aceasta detine acum un pachet majoritar de 58,8% din capitalul social.

Ethniki, membra a grupului Bancii Nationale a Greciei, a decis ca pe fondul premiselor de crestere a pietei romanesti a asigurarilor, sa isi concentreze strategia pe extinderea canalelor de distributie si diversificarea gamei de produse de asigurare. Garanta a incasat in anul 2000 un volum de prime de asigurare in valoare de 49,5 miliarde lei.

Cel mai mare actionar roman al societatii este Banc Post, care are in portofoliu 19% din actiunile Garanta.

Un alt actionar semnificativ este International Financial Corporation, cu 10% din capital. Mai detin actiuni la Garanta societatile Radiocomunicatii, Romtelecom si Posta Romana.

Garanta isi vinde produsele de asigurare in principal prin intermediul retelei proprii de reprezentante si agentii din Bucuresti, Brasov, Bacau, Cluj, Constanta, Craiova, Deva, Iasi, Ploiesti si Timisoara.

In paralel cu reteaua proprie, Garanta beneficiaza de reteaua teritoriala extinsa a Banc Post, impreuna cu care deruleaza diverse programe de colaborare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO