Bănci și Asigurări

Garanti BBVA România a obţinut un profit de 142,8 milioane de lei în 2021, în creştere cu 76%. Profitul la nivel de grup: 166 milioane de lei, plus 55%. Mustafa Tiftikcioğlu, CEO: 2021 a început cu multă incertitudine şi multe semne de întrebare, fără să ştim exact cum vor evolua lucrurile

Mustafa Tiftikcioglu, CEO al Garanti BBVA România

Mustafa Tiftikcioglu, CEO al Garanti BBVA România

Autor: Roxana Rosu

17.02.2022, 15:58 184

Grupul Garanti BBVA România, care reuneşte banca Garanti BBVA, Garanti BBVA Credite de Consum şi Garanti BBVA Leasing, a înregistrat anul trecut un profit net consolidat de 166,1 milioane de lei, în creştere cu 55% faţă de rezultatul din 2020.

În acelaşi timp, veniturile s-au majorat cu 4%, la 557,3 milioane de lei, în paralel cu o creştere de 7% a volumului activelor, la 13 miliarde lei.

La nivel individual, banca a înregistrat, la sfârşitul lunii decembrie 2021, un profit net de 142,8 milioane de lei, în creştere cu 76%.

„2021 a început cu multă incertitudine şi multe semne de întrebare, fără să ştim exact cum vor evolua lucrurile, după un 2020 dificil pentru întreaga economie. Cu toate acestea, în ciuda condiţiilor create de pandemie, România s-a reechilibrat şi a înregistrat creştere economică pe parcursul anului, ceea ce s-a reflectat imediat în apetitul pentru investiţii al românilor. Garanti BBVA rămâne un partener solid şi de încredere pentru toţi clienţii săi, după cum reiese din rezultatele obţinute. Suntem aici pentru a fi mereu alături de clienţii noştri, mai ales în momentele dificile, iar accentul nostru în acest an va fi pus pe creştere, menţinând în acelaşi timp un portofoliu sănătos şi echilibrat”, a declarat Mustafa Tiftikcioğlu, CEO al Garanti BBVA România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO