Bănci și Asigurări

GE Money da credite de consum in lei cu DAE de 23,67%

07.08.2008, 20:30 23

GE Money a lansat un credit de nevoi personale in lei fara garantii, suma maxima care poate fi imprumutata fiind de 50.000 de lei (circa 14.285 euro) la o dobanda nominala de 11,9% pe an, insa din cauza comisionului de administrare dobanda anuala efectiva (DAE) porneste de la 23,67%.
"Pentru un imprumut de 25.000 de lei pe 10 ani, clientul va plati o rata lunara incepand de la 515 lei si comisionul de administrare, incepand de la 0,63%. DAE pentru acest imprumut incepe de la 24,28%", afirma Mihaela Burete, manager de produs la GE Money Romania.
Pe piata bancilor, creditul de consum pe zece ani poate fi contractat la dobanzi anuale efective cuprinse intre 16% si 25% pe an, in unele cazuri dobanda nominala fiind fixa in primul an. Mihaela Burete spune ca estimarea costului total al creditului poate fi obtinuta pe loc, iar creditul este acordat pe baza copiei dupa actul de identitate, a adeverintei de venit si, daca este cazul, a unei facturi de utilitati. De asemenea, compania nu percepe comision de acordare.
Creditul de nevoi personale in lei este primul produs lansat pe piata dupa ce americanii de la GE Money au integrat firmele specializate pe nise de finantare - Domenia Credit (credite ipotecare), Ralfi (credite de consum) si Motoractive Leasing - pe care le preluasera in 2006. De la inceputul verii, ofertele financiare ale celor trei sunt promovate sub brandul unic al grupului GE Money, imaginea sucursalelor existente fiind schimbata dupa imaginea corporativa internationala.
Piata companiilor nebancare de credite de consum tinde sa devina din ce in ce mai competitiva, odata ce au intrat nume internationale puternice precum Cetelem, Provident, KBC Consumer Finance, CitiFinancial sau TBI Credit, la toamna urmand sa inceapa operatiunile si UniCredit Consumer Finance. Leul continua sa piarda teren pe piata creditului in ansamblu, continuand totusi sa reziste pe segmentul creditelor de consum pe termene scurte de pana la cinci ani. La BRD, de exemplu, a doua mare banca de pe piata, creditul de consum este acordat in proportie de 80% in lei.
Costul creditelor de consum in lei a crescut insa substantial in urma majorarilor succesive prin care dobanda BNR a urcat la 10,25%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO