Bănci și Asigurări

Generali vinde polite prin ING si asteapta dublarea afacerii

Generali vinde polite prin ING si asteapta dublarea afacerii

Tudor Moldovan spune ca lucreaza si la alte produse care sa fie vandute prin ING Office

11.10.2006, 17:55 18

Generali Asigurari Romania estimeaza pentru 2006 prime brute subscrise de 75 mil. euro, in crestere cu 120% a declarat directorul general, Tudor Moldovan. Compania a lansat ieri un pachet de polite de asigurare - de casa si de masina - distribuite prin - agentiile bancii olandeze ING, asa numitele self-service-uri, unde clientii bancii pot desfasura operatiuni bancare fara asistenta functionarilor bancari. ING detine 100 self-service-uri in toata tara.
Pachetul va fi operational in toate cele peste o suta de ING Office-uri din tara. ING mizeaza pe pachetul complet de servicii, care ar putea da posibilitate clientilor sa isi asigure bunurile si sa efectueze operatii bancare in acelasi loc.
Cooperarea cu Generali va completa oferta de servicii de asigurare de viata ING cu asigurari de locuinta si casco (de furt si alte daune la autoturisme), de care vor putea beneficia toate persoanele care isi deschid un cont curent la ING Office. Politele se vor numi ING Asigurare Locuinta si ING Casco. Generali Romania va plati un comision de 10-12% la politele ING Casco si de 20% la cele pentru asigurarea locuintei.
Albert Roggemans, CEO al diviziei de Retail Banking din cadrul ING Romania, considera extinderea ofertei de servicii un pas foarte important pentru ING. "Vedem un partener de incredere in Generali Asigurari si vom cauta impreuna cu el sa continuam crearea de oportunitati de asigurare in interesul clientilor nostri", a spus el. Ambele polite de asigurare vor putea fi achizitionate intr-un singur loc, la ING Office, in 26 de orase, oferind o solutie simpla si eficienta de asigurare a bunurilor clientilor si ale potentialilor clienti, a apreciat Roggemans.
Tudor Moldovan a declarat ca se urmareste o extindere a colaborarii dintre Generali si ING prin integrarea altor servicii de asigurare potrivite pentru clientii ING. In momentul de fata, Generali lucreaza la alte doua tipuri de asigurare care vor completa serviciile oferite in cadrul ING Office, insa lansarea acestora va mai dura, mai ales ca pentru una dintre ele nu exista inca un cadru legal favorabil, a adaugat Moldovan.
Generali are un capital de circa 8,5 mil. euro, 310 angajati si 2.389 de agenti de asigurare. Numarul agentilor a crescut cu 130% in prima jumatate a anului. In 2005, compania a ocupat locul 9 pe piata asigurarilor generale, cu subscrieri totale de 30,3 mil. euro, si locul 11 pe piata asigurarilor de sanatate, cu 5,7 mil. euro in prime subscrise.
Generali Asigurari ocupa in momentul de fata locul opt pe piata dupa volumul total de prime brute subscrise, reteaua teritoriala fiind compusa din 69 de agentii.
In primul semestru, compania a subscris un volum total de prime brute de 38,2 mil. euro, de 2,5 ori mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO