• Leu / EUR4.9036
  • Leu / GBP5.4789
  • Leu / USD4.5570
Bănci și Asigurări

Gigantul bancar american Goldman Sachs vrea să îşi lanseze propria monedă digitală, după modelul JPMorgan Chase. David Solomon, CEO: Monedele stabile pe blockchain reprezintă viitorul industriei de plăţi

Gigantul bancar american Goldman Sachs vrea să îşi lanseze propria monedă digitală, după modelul JPMorgan Chase. David Solomon, CEO: Monedele stabile pe blockchain reprezintă viitorul industriei de plăţi

Autor: Alex Ciutacu

28.06.2019, 13:41 427

Gigantul bancar american Goldman Sachs şi-ar putea lansa propria monedă digitală pe care să o utilizeze în procesele interne de plăţi şi transferuri de bani, urmând modelul rivalilor de la JPMorgan Chase.

Potrivit Bloomberg, David Solomon, CEO-ul Goldman Sachs a declarat pentru publicaţia franceză Les Echos că este interesat „cu certitudine” de monedele digitale şi a transmis că Goldman efectuează „o cercetare extinsă” asupra procesului numit „tokenization” – care reprezintă procesul de a transforma bani sau active în contracte digitale tranzacţionabile care operează pe blockchain.

„Trebuie să înţelegem că toate instituiţiile financiare mari din lume cercetează potenţialul monedelor digitale, a monedelor stabile (n.r: numite stablecoin – care au o valoare stabilă susţinută într-o monedă precum dolarul sau în alte instrumente financiare mai puţin volatile)”, spune David Solomon.

Gigantul bancar JPMorgan Chase a anunţat în luna februarie că a dezvoltat propria monedă stabilă, JPM Coin, pe care o utilizează pentru clienţii săi în plăţile transfrontaliere.

Luna aceasta, Facebook a anunţat un astfel de stablecoin numit Libra.

Ce este de fapt moneda digitală Libra pe care o lansează Facebook, de ce nu va fi următorul Bitcoin şi cum va ajunge reţeaua socială creată de Mark Zuckerberg să împrumute statele lumii pentru a menţine valoarea criptomonedei

Solomon a refuzat să comenteze dacă Goldman Sachs lucrează cu Facebook şi dacă monedele digitale ale celor două părţi au vreo legătură între ele.

El a spus totuşi că monedele stabile bazate pe blockchain, legate de monede suverane, reprezintă „direcţia în care se îndreaptă sistemul de plăţi”, la nivel global.

 
 
 
Urmează ZF Power Summit 2023
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9036
Diferență: 0,0633
Ieri: 4.9005
Azi: 4.5570
Diferență: 1,6666
Ieri: 4.4823
Azi: 5.4789
Diferență: -0,2839
Ieri: 5.4945
Azi: 4.9186
Diferență: 0,2241
Ieri: 4.9076