Bănci și Asigurări

Grawe a iesit la shopping

03.07.2006, 18:34 18

Compania de asigurari de viata Grawe Romania a inceput discutiile pentru realizarea unei noi achizitii, dupa ce anul trecut a preluat societatea Sara Merkur.
"Discutiile au inceput acum cateva luni. In prezent, suntem in negocieri cu doua companii de asigurari", a declarat pentru ZF Peter Kasyk, directorul general al Grawe. El nu a precizat despre ce companii este vorba, spunand doar ca achizitia va fi anuntata in cadrul unei conferinte de presa care va avea loc la sfarsitul acestui an.
Prin aceasta achizitie, Grawe urmareste sa intre pe piata asigurarilor generale. Kasyk spune ca tinta achizitiei ar putea fi o companie de asigurari de marime medie, cu o cota de piata de 3-4%. In aceasta zona se aflau la sfarsitul primului trimestru BT Asigurari, AIG Romania si Generali.
Surse din piata spun ca Grawe se afla in discutii pentru preluarea BT Asigurari, insa cele doua parti neaga aceasta informatie. Actionarii BT Asigurari sunt Banca Transilvania (79,84%), SIF Banat-Crisana (10%) si persoane fizice (10,16%).
"La ora actuala, actionarii BT Asigurari nu au intentia de vanzare a companiei. Obiectivul lor este de a continua dezvoltarea organica, impreuna cu toate companiile grupului financiar Banca Transilvania", au declarat oficialii BT Asigurari. Grawe face parte din grupul austriac cu acelasi nume. In primele trei luni ale acestui an, afacerile Grawe s-au dublat comparativ cu perioada similara din 2005, pana la 3,54 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO