Bănci și Asigurări

Grecii de la BNG vor sa deschida 15 sucursale si sa creasca pe retail

11.03.2003, 00:00 42

Sucursala de la Bucuresti a Bancii Nationale a Greciei (BNG), cea mai mare banca comerciala elena, a anuntat ieri ca strategia bancii mame de crestere pe piata romaneasca va viza extinderea retelei de sucursale cu pana la 15 unitati. In plus, se are in vedere intrarea pe piata de retail prin oferirea de credite pentru cumpararea de locuinte sau prin oferirea de carduri de credit.
"Banca Nationala a Greciei urmarind realizarea obiectivului sau strategic de a deveni grupul financiar si de credit cel mai puternic din Europa de Sud-Est, a decis extinderea retelei sucursalelor sale din Romania, avand in vedere ca piata romaneasca dispune de un potential semnificativ si de oportunitati de dezvoltare rapida", se arata in comunicatul BNG .
In cadrul strategiei de extindere a prezentei pe piata romaneasca, grecii vizeaza deschiderea a 15 noi sucursale in principalele orase ale tarii, precum Bucuresti, Constanta, Iasi, Timisoara, Galati, Brasov, Ploiesti, Pitesti sau Braila.
Potrivit sursei citate, BNG va pune accent in viitor pe operatiunile bancare de retail - imprumuturi pentru cumpararea de locuinte, de bunuri personale sau de consum, dar si pe lansarea de carduri de credit. O atentie mai deosebita va fi acorda si finantarii firmelor mici si mijlocii, dar si operatiunilor de piata de capital.
Banca Nationala a Greciei este prezenta pe piata romaneasca din 1997, printr-o singuri sucursala, dar pana in prezent nu "a lucrat" deloc la strategia sa de extindere.
Acum doua saptamani oficialii de la Atena ai BNG spuneau, oficial, ca sunt in negocieri pentru preluarea unui pachet din actiunile Bancii Romanesti ca parte a strategiei sale de a se extinde in zona Balcanilor.
"Suntem in negocieri cu Banca Romaneasca, care are in prezent o retea teritoriala de 26 de sucursale", spunea vicepresedintele Bancii Nationale a Greciei, Apostolos Tamvakakis. 
Acesta ar fi primul anunt oficial pe care grecii de la Banca Nationala a Greciei il fac pe marginea unei posibile achizitii a pachetului de 75% din Banca Romaneasca, chiar daca pe piata de la Bucuresti au existat inca de anul trecut informatii despre intentia grecilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO