Bănci și Asigurări

Groupama: Circa 68% dintre poliţele de asigurare pentru locuinţe sunt încheiate în mediul urban, Bucureşti-Ilfov însumând 27% din acest procent, în timp ce doar 32% dintre poliţe sunt încheiate pentru locuinţe din mediul rural

Groupama: Circa 68% dintre poliţele de asigurare pentru...

Autor: Mircea Nica

22.02.2023, 20:51 110

Circa 68% dintre poliţele de asigurare pentru locuinţe sunt încheiate în mediul urban, Bucureşti-Ilfov însumând 27% din acest procent, în timp ce doar 32% dintre poliţe sunt încheiate pentru locuinţe din mediul rural, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei. 

“Dacă în cazul poliţei PAD, preţul este unul fix, 20 euro, respectiv 10 euro, pe an, în cazul asigurării facultative preţul diferă în funcţie de specificaţiile locuinţei şi de riscurile acoperite. De exemplu, în cazul unui apartament, în asigurarea căruia optăm şi pentru includerea unor acoperiri suplimentare, valoarea primei de asigurare porneşte de la puţin peste 1 leu pe zi. Produsul este flexibil, poate fi personalizat în funcţie de nevoi, de riscurile pe care vrem să le acoperim, costul final fiind şi el diferit, în funcţie de acestea”, a transmis Călin Matei, director general adjunct Groupama. 

Compania a înregistrat în 2022 o creştere cu 10% a primelor brute subscrise pe linia asigurărilor de locuinţe, iar valoarea daunelor achitate de Groupama în 2022 pentru producerea unor riscuri acoperite prin poliţe de asigurare a locuinţei a crescut cu 11%.

În 2022, numărul de daune avizate pentru asigurările de locuinţe a crescut cu 9% faţă de 2021, avariile accidentale la instalaţiile de apă, furtună şi inundaţiile de la vecini fiind printre riscurile cu frecvenţa cea mai mare de daună, au mai transmis reprezentanţii Groupama.

La finalul primelor nouă luni din 2022, Groupama, liderul pieţei asigurărilor din România, a ajuns la un volum al primelor brute subscrise de 2,16 mld. lei, consemnând mai mult de o dublare a subscrierilor din primele 9 luni ale anului 2021. Din totalul subscrierilor, circa 98%, însemnând 2,12 mld. lei au fost subscrieri pe zona asigurărilor generale, din care 1,11 mld. lei au fost subscrieri doar pe segmentul RCA, reprezentând 51,5%, mai mult de jumătate, din total. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO