Bănci și Asigurări

Horia Lupu, CEO al Agra Asigurări: Potenţialul pieţei asigurărilor agricole este de circa 8,4 mil. ha din care aproximativ 2,2-2,5 mil. ha sunt asigurate. Cele mai mari daune în 2023 au venit din grindină şi furtuni cu valori între 1,5 şi 5,2 mil. lei

Horia Lupu, CEO al Agra Asigurări: Potenţialul pieţei...

Autor: Mircea Nica

23.04.2024, 07:30 134

La nivelul grupului din care face parte Agra Asigurări, Österreichische Hagelversicherung, volumul primelor a ajuns la 340 mil. euro anul trecut Pe plan local, Agra Asigurări a încheiat anul financiar precedent cu prime încasate de 39,9 mil. euro.

Potenţialul pieţei asigurărilor agricole din România se află la circa 8,4 mil. de ha, din care 2,2-2,5 mil ha sunt asigurate, încă este loc de creştere, dar în acelaşi timp există şi o lipsă de informare în rândul fermierilor şi a beneficiarilor finali ai asigurărilor agricole, a spus Horia Adrian Lupu (foto), CEO al Agra Asigurări, parte a grupului  Österreichische  Hagelversicherung, într-un interziu pentru ZF.

„Potenţialul pieţei este de circa 8,4 milioane de ha, dintre care aproximativ 2,2-2,5 sunt asigurate. În ceea ce priveşte piaţa locală, încă este loc de creştere. Pe fondul schimbărilor climatice accentuate, asigurările agricole joacă un rol central în asigurarea stabilităţii financiare din cadrul unei ferme. Cred că încă există o lipsă de informare în rândul fermierilor, beneficiarii finali ai asigurărilor agricole. În ceea ce ne priveşte, realizăm frecvent diverse campanii de informare, atat în mediul online - pe site-ul propriu, blog şi canalele de social media, cât şi în presa scrisă, pentru a oferi acces facil la surse oficiale de informaţie. Totodată, organizăm sezonier şi sesiuni de training pentru intermediarii în asigurări, pentru a-i ajuta să înţeleagă în profunzime portofoliul de produse, actualizările efectuate şi perspectiva de piaţă, astfel încât fermierii să beneficieze de suport pe tot parcursul asigurăriiî, a explicat Horia Adrian Lupu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO