Bănci și Asigurări

IMM-urile vor avea de unde lua credite la anul

22.12.2003, 00:00 21



Incepe sa devina evident faptul ca finantarile firmelor mici si mjilocii vor detine un loc din in ce in ce mai important in portofoliile bancilor, aceasta tendinta fiind sustinuta de fapt si de noile parteneriate incheiate de bancile romanesti cu institutii financiare internationale.



Cel mai nou acord? UniCredit Romania si Kreditanstalt fur Wideraufbau (KfW) au semnat un acord de finantare in valoare de cinci milioane de euro, destinat creditarii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din Romania.



Potrivit presedintelui UniCredit Romania, SelA§uk Saldirak, imprumuturile vor fi acordate in limita unui plafon de 250.000 de euro. O cota de 70% din finantare este destinata investitiilor, iar 30% poate fi atrasa pentru capital de lucru.



"Acordul de finantare cu KfW este o noua dovada ca UniCredit Romania este un jucator important si activ pe piata creditelor pentru societatile mici si mijlocii si se inscrie in strategia de dezvoltare organica", a mai spus Saldirak.



El a adaugat ca anul viitor banca va avea in vedere si dezvoltarea sectorului de retail.



Activele bancii se situeaza in prezent la 200 de milioane de dolari. In ceea ce priveste profitabilitatea, presedintele bancii a explicat ca in 2003 activitatea s-a concentrat pe dezvoltarea retelei, insaa estimat ca la sfarsitul anului rezultatul net se va situa la nivelul celui din 2002.



UniCredit Romania detine in prezent o retea de 28 de sucursale - 10 in Bucuresti si 18 in orasele importante. Presedintele bancii a declarat ca la sfarsitul lunii ianuarie reteaua bancii va numara 32 de sucursale.



Kreditanstalt fur Wideraufbau este banca de dezvoltare care opereaza in numele guvernului german si acorda finantari si servicii de consultanta, atat in Germania cat si in strainatate. KfW este una din primele banci din Germania avand un total bilantier de peste 300 miliarde euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO