Bănci și Asigurări

Internet banking autorizat la zece banci

22.05.2003, 00:00 28

Bancile comerciale RoBank, Alpha Bank Romania si BancPost au primit ieri avizul Ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) pentru furnizarea instrumentelor de plata cu acces la distanta, de tipul aplicatiilor Internet banking sau home banking.
Astfel, RoBank a primit aviz pentru un an de zile pentru produsul "HBS" (Home-Banking System) de tip "electronic - banking", care implica instalarea de catre banca a unei aplicatii software specializate pe calculatorul clientului.
Alpha Bank Romania a primit pentru aplicatia "AlphaLine" un aviz provizoriu valabil pana la 20 august 2003. AlphaLine este o solutie de tip "home banking", bazata pe conexiunea dial-up (telefonie fixa) prin intermediul careia clientii institutionali sau individuali beneficiaza de conectare on-line de la propriile sedii la serverul bancii.
Pentru aplicatia "eBank", furnizata de BancPost, Ministerul Comunicatiilor a acordat bancii un aviz provizoriu valabil pana la 20 august 2003. eBank este o aplicatie de tip Internet banking, care permite persoanelor fizice sau juridice efectuarea de plati, respectiv vizualizarea tranzactiilor efectuate prin acest serviciu, sau de la ghiseele bancii, atat pentru conturile deschise la sucursala, cat si pentru conturile de card. Produsul poate fi utilizat on-line si off-line.
Ieri a fost ultima zi in care bancile care ofera astfel de servicii au putut depune documentatia de avizare. La jumatatea lunii viitoare, dupa evaluarea documentatiilor aflate inca in analiza, Ministerul Comunicatiilor va prezenta situatia exacta a avizelor acordate.
De la inceputul anului, ministerul a eliberat avize pentru 10 banci, printre care se numara UniCredit Romania, Libra Bank, Romexterra, Banque Franco-Roumaine Paris, Frankfurt Bukarest Bank, ING Bank si Banca Romana pentru Dezvoltare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO