Bănci și Asigurări

Intesa a primit 28 de milioane de euro de la acţionari

Autor: Liviu Chiru

07.04.2011, 23:50 43

Intesa Sanpaolo Bank, filiala locală a unuia dintre grupurilefinanciare italiene de top, a primit în martie o injecţie decapital de 115 mil. lei (28 mil. euro) de la acţionari. Astfel,capitalul social al băncii a ajuns la 491 mil. lei (119 mil.euro).

În ciuda forţei financiare a grupului, Intesa este pe plan localun jucător de talie redusă, cu active de 1 mld. euro, adică o cotăde piaţă de aproape 1,3%.

Banca a înregistrat anul trecut o pierdere netă de 9 mil. euro,pe fondul cheltuielilor mari cu provizioanele făcute pentrucreditele cu probleme, după ce închisese 2009 pe zero.

Italienii demaraseră înain­te de criză o expansiune agresivă peretail, însă planurile au fost îngheţate din 2009. La sfârşitulanului trecut atât directorul general Nicola Calabro, cât şiadjunctul său, Riccardo Parasporo, şi-au încheiat mandatele laBucureşti, iar ambii au preluat alte posturi în cadrul grupuluiitalian. Astfel, conducerea Intesa la Bucureşti este asigurată înprezent de Armando Sala, director general adjunct responsabil deactivitatea de creditare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO