Bănci și Asigurări

Israelienii de la Clal au investit 6,4 mil. euro in deschiderea a 41 de agentii intr-o luna

Israelienii de la Clal au investit 6,4 mil. euro in deschiderea a 41 de agentii intr-o luna
07.02.2007, 17:33 11

Clal Romania, unul dintre cei mai mari asiguratori israelieni, a investit pana in prezent 8 mil. $ (6,4 mil. euro) pentru a incepe operatiunile pe piata locala.
"Am decis sa intram in Romania deoarece este o piata in plina dezvoltare. Activitatea este foarte dinamica in domeniul constructiilor, al transporturilor, al investitiilor imobiliare. Totodata veniturile romanilor sunt si ele in crestere. Am luat in considerare si nivelul investitiilor directe care vor creste cu siguranta dupa aderarea la UE", a declarat pentru ZF Zohar Morgan, directorul general al Clal Asigurari. Ea crede ca toate aceste aspecte se reflecta, implicit, si in domeniul asigurarilor, avand in vedere ca este nevoie de o asigurare de fiecare data cand se face o investitie, precum constructia unei case sau achizitia unei masini.
Clal a primit primele aprobari din partea CSA pe 6 decembrie 2006 pentru o parte din produse si pe 20 decembrie 2007 pentru toata gama de servicii, cu exceptia RCA, pentru care procedurile dureaza mai mult.
"Pana acum am investit opt milioane de dolari pentru dezvoltarea retelei nationale, capitalul de lucru, formarea echipei, achizitionarea softurilor. Dezvoltarea unui proiect greenfield iti ofera ocazia de a construi o echipa care sa corespunda exact obiectivelor de business", a explicat Morgan motivele care i-au determinat pe cei de la Clal sa intre pe piata prin infiintarea unei companii noi, si nu printr-o achizitie.
Israelienii au angajat pana acum 150 de persoane care isi vor desfasura activitatea in 41 de agentii plasate in resedintele de judet din toata tara.
Asiguratorul israelian intentioneaza sa vanda in Romania asigurari generale si asigurari de sanatate.
"Vom acorda o mare atentie si asigurarilor de tip business, unde am pregatit un 'produs-umbrela' care acopera toate necesitatile unei companii", a mai spus Morgan. Ea a specificat ca societatea se va concentra asupra vanzarilor directe, motiv pentru care au infiintat deja un call-center. "Ne gandim totodata si la facilitatile mediului online, care inregistreaza un ritm foarte ridicat de dezvoltare in Romania", a adaugat reprezentanta Clal.
Morgan nu a dat detalii legate de obiectivele Clal Romania in 2007 in ceea ce priveste volumul primelor brute subscrise sau indemnizatiile, dar a mentionat planuri ambitioase pe termen mediu si lung privind cresterea companiei.
"Ne-am propus ca in urmatorii cinci ani sa ocupam o pozitie intre primele trei companii de asigurari din Romania."
Actionarul unic Clal Romania este grupul de investitii israelian Clal Insurance Enterprises Holdings, care administreaza in prezent peste 20 de miliarde de dolari si ocupa prima pozitie de pe piata asigurarilor din Israel.
Clal nu este singurul asigurator international care a decis recent sa intre pe piata romaneasca atras de potentialul de crestere al acesteia. Alte companii sunt francezii de la Cardif, divizia de asigurari a grupului financiar BNP Paribas, sau olandezii de la Aegon, care se pregatesc sa intre pe pensii private in parteneriat cu Banca Transilvania.
Numarul asiguratorilor de pe piata romaneasca aproape s-a dublat in ultima luna, ajungand la 75 de companii, in conditiile in care la sfarsitul lui 2006 erau inregistrati 41 de asiguratori. 34 de companii de asigurare din spatiul comunitar au profitat de liberalizarea pietei asigurarilor, notificand la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) intentia de a desfasura activitate de asigurare pe piata romaneasca. Dintre acestea, doar Coface Austria a notificat la CSA deschiderea unei sucursale in Bucuresti, restul celor 33 de companii intentionand sa opereze direct din tara in care sunt inregistrate. Cel mai mare numar de asiguratori interesati de potentialul pietei romanesti dupa liberalizare sunt inregistrati in Marea Britanie (18), restul companiilor fiind din Irlanda (5), Germania (4), Franta (4), Austria (2).
Ultimele companii care au notificat la CSA sunt francezii de la Gan Eurocourtage IARD si Groupama Transports, specializati pe asigurari generale, respectiv pe asigurari maritime, de logistica si transport.
Pe langa cei 34 de asiguratori europeni, cei de la CSA au fost notificati si de 21 de intermediari, brokeri sau agenti de asigurare, toti inregistrati in Marea Britanie. Printre acestia se numara JLT Reinsurence Brokers, John Lamb Partnership, K Drewe Insurance Brokers, Lloyd& Partners, Newman Martin and Bucham, Thompson Heath and Bond sau PWS International.

Clal Romania
A investit pana in prezente 8 milioane de dolari (6,4 mil.euro)
Are 41 de agentii , plasate in toate resedintele de judet, si 150 de angajati
Vinde asigurari generale si asigurari de sanatate
Actionarul unic este grupul de investitii israelian Clal Insurance Enterprise Holdings, care ocupa prima pozitie pe piata asigurarilor din Israel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO