Bănci și Asigurări

Italienii de la Intesa au adus 30 mil. € la capital

28.06.2010, 23:04 15

Intesa Sanpaolo Bank, filiala locală a unuia dintre cele maiputernice grupuri financiare italiene, şi-a majorat capitalul cu125 de milioane de lei (30 mil. euro), până la 376 de milioane delei (88,5 mil. euro), prin aport în numerar al acţionaruluimajoritar, au anunţat reprezentanţii băncii.

"În acest context economic, faptul că ne bucurăm de susţinereaunui acţionar puternic reprezintă pentru noi un avantaj competitivimportant şi un semnal de încredere pentru partenerii noştri", adeclarat Nicola Calabro, CEO al Intesa Sanpaolo Bank. În ciudaforţei financiare a grupului, Intesa rămâne un jucător de taliemică spre medie pe plan local, iar planurile de expansiune peretail au fost îngheţate la sfârşitul lui 2008, odată cu începutulcrizei. La sfârşitul primului trimestru, Intesa Sanpaolo Bank aveaactive de 800 mil. euro.

Şeful Intesa declara în martie, înainte ca Executivul să anunţemăsurile de austeritate că portofoliile băncilor locale vor simţicea mai mare presiune din partea neperformantelor la jumătateaacestui an. Creşterea neperformantelor erodează capitalulbăncilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO