Bănci și Asigurări

Italienii de la Intesa au avut pierderi de 3 milioane de euro la nouă luni

Italienii de la Intesa au avut pierderi de 3 milioane de...

Autor: Ciprian Botea

18.11.2013, 00:05 121
Grupul italian Intesa Sanpaolo, care deţine o ban­că locală de talie medie, a raportat o pierdere netă de 3 mil. euro din operaţiunile derulate în Ro­mânia, faţă de un rezultat negativ de 23 mil. euro în aceeaşi perioadă din 2012. Intesa şi-a redus cu două cifre cheltuielile administrative şi cele cu provizioanele de risc, în timp ce veniturile operaţionale au fost constante.
„Companiile care operează pe piaţa românească (Intesa Sanpaolo Bank şi Intesa Sanpaolo Leasing) au înregistrat o creştere cu 43% a profitului operaţional, ca rezultat al scăderii seminificative a costurilor administrative şi a celor cu personalul şi al stabilizării veniturilor. Scăderea pierderii nete se datorează în primul rând provizioanelor de risc mai mici“, explică reprezentanţii grupului italian în raportul trimestrial publicat la Torino.
 
Totuşi, pierderea din trimestrul al treilea a fost de peste 3 mil. euro după ce banca încheiase primul semestru cu un profit modic de o jumătate de milion de lei (circa 100.000 de euro). Stocul de credite neperformante a crescut uşor în trimestrul al treilea şi a ajuns la 132 mil. euro. La acestea se adau­gă credite aflate în observaţie şi restructurate de 34 mil. euro. Intesa avea la sfârşitul lunii septembrie un stoc total de credite de 800 mil. euro, nivel similar cu cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Volumul total al depozitelor atrase de la clientelă a urcat însă cu echivalentul a o sută de milioane de euro şi a ajuns la 600 mil. euro. Raportul credite/depozite s-a îmbunătăţit astfel până la 133%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO