Bănci și Asigurări

Italo-Romena spera la un profit de 3,5 mil. euro

29.10.2004, 00:00 35



Banca Italo-Romena isi propune sa atinga, pana la sfarsitul anului, un sold al creditelor acordate in valoare de 200 de milioane de euro, potrivit directorului general, Athos Varusio.



"Profitul bancii ar trebui sa ajunga la sfarsitul anului la 3,5 milioane de euro, in conditiile in care soldul total al creditelor acordate va fi de 200 de milioane de euro", a declarat Varusio.



Planurile de dezvoltare a bancii prevad extinderea retelei teritoriale, cat si diversificarea ofertei de produse si servicii. "In urmatorii doi - trei ani vom deschide aproximativ 25 de sucursale. Investitia se va ridica la circa un million de euro pentru fiecare unitate", a declarat Franco Antiga, vicepresedinte al grupului Veneto Banca, principalul actionar al bancii. Antiga ocupa totodata si functia de presedinte al Italo-Romena. Banca a investit aproximativ 1,5 milioane de euro in sucursala din Timisoara, care a fost inaugurata oficial ieri. Modul cum vor fi asigurate aceste investitii nu a fost inca hotarat.



Antiga a mai declarat ca grupul Veneto Banca este dispus sa cumpere restul de 7% din actiunile Italo-Romena pe care Banca Comerciala Romana le mai detine, daca va aparea ocazia.



Banca Italo-Romena a fost creata initial pentru a sustine activitatea intreprinzatorilor italieni din Romania. Ulterior, banca si-a extins serviciile si pentru clientii romani. In prezent, Italo-Romena are 10.000 de clienti, din care aproximativ jumatate sunt romani.



Banca este orientata cu perponderenta pe sectorul de retail, ponderea detinuta de clientii persoane fizice fiind redusa. In continuare, banca isi va mentine orientarea pe acest segment. "Suntem o banca cu vocatie de corporate, si in viitor vom continua sa finantam preponderant afaceri. In plus, la acest moment, nu se poate vorbi de un segment de retail pe piata romaneasca in adevaratul sens al cuvantului. In afara de produsele bancare, populatia nu are la dispozitie alte instrumente financiare. De altfel, gradul de economisire este prea scazut pentru a permite dezvoltarea pietei", a mai spus Varusio.



Banca va lansa, pana la sfarsitul lunii noiembrie, cinci carduri, emise sub licenta Visa. Dintre acestea, trei vor fi de credit sI doua de debit. Unul dintre produsele de credit va fi adresat companiilor. Oferta de carduri va include si produse din segmental Gold, care vor avea atasate si asigurari speciale. In prezent, banca lucreaza si la implementarea unei retele proprii de bacomate. Italo-Romena a lansat recent si un credit imobiliar, prin care ofera creditari, cu termen de rambursare de 15 ani. De asemenea, banca asigura clientilor si servicii de pastrare de valori.
liviu.chiru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO