Bănci și Asigurări

Leaseplan şi-a majorat cu aproape 60% cifra de afaceri în T1 la 9 mil. euro

Autor: Bogdan Alecu

26.05.2011, 17:15 199

Compania LeasePlan România, unul din principalii jucători de pepiaşa locală de leasing operaţional, a înregistrat în primultrimestru din 2011 o cifră de afaceri de 9 milioane de euro, încreştere cu 57% faţă de perioada similară a anului trecut. Înaceeaşi perioadă compania a înregistrat un profit de 460.000 euro,iar valoarea portofoliului a crescut cu 19% faţă de T1 din 2010, la36,9 milioane euro.

"Creşterea înregistrată se datorează în principal dezvoltăriiserviciilor de management de flote, a căror importanţă în economiafirmelor a devenit evidentă în ultimii ani. în continuare neconcentrăm pe crearea şi implementarea unor instrumente deconsultanţă care le oferă clienţilor noştri modalităţi suplimentarede reducere a costurilor de administrare a flotei", a declaratBogdan Apahidean, director general LeasePlan.

Compania a efectuat investiţii de 3.2 milioane de euro în primultrimestru al acestui an şi a lansat două instrumente deconsultanţă: Fleet Balance şi Car Policy Builder. Prin intermediulFleet Balance clienţii beneficiază de asistenţă pentru proiectareaunei flote sustenabile ce asigură costuri reduse de exploatare,ţine cont de satisfacţia utilizatorilor şi are în vedere şiprotecţia mediului. Car Policy Builder oferă clienţilorposibilitatea creării şi implementării unei politici de flotă autoaliniate strategiei şi obiectivelor generale ale fiecărei companii.Instrumentul include aspecte legate de autovehicul, fiscalitate,mediu, riscuri, costuri şi regim de exploatare, permiţând înacelaşi timp actualizarea politicii de flotă în conformitate cumodificările legislative şi fiscale.

La finele primului trimestru din 2011, LeasePlan administra oflotă auto de 4.894 vehicule, în creştere cu aproximativ 20%comparativ cu perioada similară a anului anterior. Circa 80% dintotalul flotei este administrată în sistem full operationalleasing, iar pentru restul de 20% se asigură fie doar finanţarea(net operational leasing), fie doar serviciile de gestionare aflotei.

Lista de clienţi a LeasePlan România cuprinde peste 160 decompanii din domenii precum: industria energetică, serviciifinanciare, FMCG, IT&C, industria farmaceutică, etc. Printrecei mai importanţi clienţi ai LeasePlan România se numără: OMVPETROM SA, Ursus Breweries, CEZ România, BCR, Bancpost, Coca-ColaHBC România, METRO Cash & Carry România, Silcotub, IBM România,etc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO