Bănci și Asigurări

Legea insolvenţei persoanelor fizice: guvernul a aprobat înfiinţarea a 42 de comisii de insolvenţă

Legea insolvenţei persoanelor fizice: guvernul a aprobat...

Autor: Liviu Popescu

14.01.2016, 00:00 75

Guvernul a adoptat ieri hotărârea prin care se vor înfiinţa comisiile de insolvenţă la nivel central şi teritorial, una dintre etapele incluse în planul de acţiune al implementării legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, potrivit unui comunicat de presă transmis de guvern. Comisia de insolvenţă la nivel central va avea cinci membri titulari şi cinci supleanţi, numiţi pentru un mandat de trei ani. 

Printre responsabilităţile acestora se numără întocmirea şi actualizarea, cel puţin de două ori pe an, a listei administratorilor procedurii şi a lichidatorilor pentru procedura insolvenţei persoanelor fizice, precum şi a evaluatorilor din corpul propriu, întocmirea cu sprijinul aparatului tehnic şi aprobarea prin decizie a preşedintelui a criteriilor generale pentru stabilirea nivelului de trai rezonabil şi propune preşedintelui publicarea anuală a criteriilor actualizate.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO