Bănci și Asigurări

Leul isi limiteaza pierderile in fata euro

Leul isi limiteaza pierderile in fata euro

Click pentru imaginea marita

08.06.2007, 19:19 15

Leul a reusit ieri sa-si limiteze pierderile in fata euro, pe fondul unei piete calme, cu interese atat pe partea de vanzare, cat si de cumparare de valuta.
BNR a calculat un curs de 3,2667 lei pentru un euro, cu 0,19 bani sub nivelul din ziua precedenta. Dolarul a castigat 0,68 de bani, urcand la 2,4210 lei.
Euro a urcat usor in primele ore de tranzactionare ale sedintei de ieri, pana la 3,2720 lei, cu jumatate de ban peste nivelul la care era cotat la inchiderea pietei de miercuri. Ulterior au aparut in piata interese de vanzare de valuta, care au pus presiune usoara pe scaderea cotatiilor, pana la 3,2650/3,2670 lei pentru un euro.
"Am fost interese de tranzactionare atat pe partea de cumparare de valuta, cat si pe vanzare. Tranzactiile au cumulat volume apreciabile, insa piata a fost calma. Momentan nu se distinge o directie clara pentru evolutia cursului", a comentat un dealer.
Revenirea leului a fost din nou in antiteza cu evolutia monedelor de pe pietele emergente vecine. Atat zlotul polonez, cat si forintul maghiar nu au reusit sa recupereze ieri nici macar partial terenul pierdut la mijlocul saptamanii. In sedinta de miercuri jucatorii speculatori si-au inchis o parte din pozitiile de pe pietele emergente, in asteptarea discursului guvernatorului Bancii Centrale Europene. Miercuri, BCE a majorat dobanda de referinta la euro cu un sfert de punct procentual, la 4%.
Pe piata monetara locala, dobanzile pe termen scurt se mentin la 7,2%-7,7% pe an, in jurul nivelului ratei de politica monetara, de 7,25% pe an.
BNR are programata o sedinta pe probleme de politica monetara la sfarsitul acestei luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO