Bănci și Asigurări

Marcarile de profituri au urcat euro la 3,64 lei

21.05.2008, 20:39 10

Leul a pierdut ieri terenul castigat in fata euro in ultimele zile, dupa ce jucatorii straini au ales sa isi inchida pozitiile, pentru a-si marca profiturile.
Astfel, pe piata de la Bucuresti au predominat ordinele de cumparare de valuta, in timp ce monedele de pe pietele emergente vecine au avut evolutii mixte. BNR a calculat ieri un curs de 3,6361 lei pentru un euro, cu 0,14 bani peste nivelul precedent. Dolarul a continuat sa piarda teren, coborand cu 0,26 bani, pana la 2,3261 lei.
"Volumele tranzactionate au fost consistente. Toti jucatorii au cumparat valuta, scaderea recenta a cotatiilor fiind considerata un moment bun pentru marcarea profiturilor", a comentat Dragos Balaci, dealerul-sef al ABN Amro Romania. Piata valutara interbancara s-a deschis ieri in cotatii de 3,6350 lei, peste nivelul inchiderii din ziua precedenta, cand euro coborase chiar sub 3,62 lei.
Pe parcursul sedintei de tranzactionare cotatiile au urcat usor, in conditiile in care au predominat ordinele de cumparare de valuta. Piata s-a inchis ieri in cotatii de 3,6450 lei pentru un euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO