Bănci și Asigurări

Millennium Bank România are un nou director general

Autor: Departamentul Economic

23.09.2012, 12:14 566

Noul director general a fost numit de Consiliul de Administraţie al Millennium Bank România pentru a-l înlocui pe Jose Toscano, după şase ani în care acesta din urmă a exercitat această funcţie.

De-a lungul mandatului său de director general, Jose Toscano a contribuit la înfiinţarea de la zero şi lansarea Millennium Bank, în octombrie 2007, la extinderea reţelei teritoriale şi apoi la stabilizarea business-ului, într-un context economic foarte dificil, se spune în comunicat.

Jose Reino da Costa, 48 de ani, lucrează de aproape 14 ani în grupul portughez Millennium. Înainte de a veni în România, el a lucrat în medii economice variate, cum ar fi cel din Portugalia, Macao şi Angola. În ultimii patru ani a fost directorul general al Millennium Bank în Angola.

Millennium Bank România are acum 65 de sucursale şi aproape 700 de angajaţi.

În primul semestru, banca şi-a redus cu 35,2% pierderile, de la 10,1 milioane de euro în prima jumătate a anului trecut la 6,5 milioane de euro.

Veniturile din operaţiuni bancare au scăzut cu 28%, de la 14,6 milioane de euro la 10,5 milioane de euro, iar costurile operaţionale au coborât cu 19%, de la 20,7 milioane de euro la 16,7 milioane de euro.

În primul trimestru, Millennium Bank România a avut pierderi de 3,4 milioane de euro, comparativ cu un rezultat negativ de 6,4 milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO