Bănci și Asigurări

Moldovan de la Generali: Nu suntem multumiti cu cresterile de acum

22.04.2005, 20:45 14

Societatea Generali Asigurari a subscris in primul trimestru din 2005 prime brute in valoare totala de 238 miliarde lei (6,6 milioane euro), cu 29% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

O crestere mai rapida au inregistrat asigurarile de viata, cu un volum de prime brute subscrise de 40 mld. lei (1,1 mil. dolari), mai mare cu 68% decat in primul trimestru din 2004.

"Nu suntem multumiti. Vrem sa crestem. Vrem sa fim prima companie de asigurari din Romania", a spus Tudor Moldovan, noul director general al Generali. Generali are in spate unul din cele mai mari grupuri financiare europene, dar pana acum n-a ajuns niciodata in topul primelor cinci companii de asigurari din Romania.

Compania tocmai a anuntat o majorare a capitalului social de 6,6 mil. euro.

"Prin aceasta hotarare, actionarul majoritar vrea sa transmita un semnal serios de incredere in potentialul de dezvoltare al Romaniei", a precizat Moldovan. In urma acestei majorari, care se va finaliza luna viitoare, Generali Asigurari va avea un capital social de 300 mld. lei (8,3 milioane dolari).

Generali este a noua companie de pe piata de asigurari din Romania in functie de volumul de prime brute subscrise la asigurarile generale si a zecea dupa volumul total de prime brute subscrise. Pentru anul in curs, obiectivul declarat este cresterea cotei de piata. In vederea realizarii acestuia, pe langa noile facilitati oferite asiguratilor CASCO ai companiei, accentul este pus pe procesul de recrutare a agentilor de vanzare.

Pentru a-si majora cota de piata, Generali a lansat un nou produs de asistenta rutiera, Asist Plus, oferit in colaborare cu grupul Europ Assistance. Acest serviciu, de care pot beneficia gratuit toti asiguratii CASCO ai companiei, presupune tractarea autovehiculului avariat in urma unui eveniment asigurat prin polita de asigurare. Serviciul, unic in Romania, este disponibil numai in cazul in care autovehiculul se afla in imposibilitatea de a fi pus in miscare, insa una din prioritatile pentru viitor ale asiguratorului este extinderea facilitatilor oferite de Asist Plus.

Grupul de asistenta Europ Assistance a fost infiintat in 1963 in Franta. In prezent dispune de peste 34 de companii si 3.546 de angajati in peste 208 tari. "Pentru acordarea de service, ceea ce presupune o prezenta permanenta peste tot, avem acces in toate tarile", a precizat Laszol Kalmar, directorul general al Europ Assistance Ungaria. Principalele servicii oferite de grup sunt reprezentate de asistenta auto, precum si asistenta medicala si transportul ranitilor. In 2004, divizia din Ungaria a rezolvat 14.500 de cazuri. "Dintre acestea, 7% au fost rezolvate de parteneriatul cu Romania", a spus Kalmar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO