Bănci și Asigurări

Morgan Stanley vede pretul Erste coborand la 35 de euro

28.01.2008, 17:09 12

Banca de investitii americana Morgan Stanley a redus drastic tinta de pret pentru actiunile Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, de la 56,70 euro la
35 de euro pe urmatoarele opt-douas-prezece luni.
De asemenea, analistii Morgan Stanley si-au inversat perspectiva privind potentialul actiunii mai slab Erste, apreciind ca aceasta va evolua in urmatorul interval decat media principalilor competitori, dupa ce pana de curand o creditau cu o dinamica superioara pie-tei in ansamblu.
Analistii bancii elvetiene UBS vad pretul Erste la 42 de euro, fata de o tinta anterioara de 47 de euro si avanseaza o recomandare neutra privind tranzactiile cu actiuni ale bancii austriece. Totusi, si UBS considera ca acti-unea Erste nu mai este un titlu cu potential semnificativ de crestere.
In prima jumatate a lunii ianuarie si alte banci, precum Deutsche Bank sau ING, si-au ajustat tintele de pret pentru Erste, insa noile cifre inca erau optimiste, de 50 de euro, respectiv chiar 59 de euro. In asteptarea listarii de la Bu-curesti, pretul Erste a continuat sa scada pe piata de la Viena, inregistrand vineri un nou minim, de 38,36 euro pe actiune, desi in prima parte a zilei urcase pana la 41,65 euro.
La inchidere, pretul se situa la 38,52 euro, in scadere cu 3,7% fata de ziua precedenta.
Cei circa 8.000 de salariati ai BCR care detin actiuni la Erste isi vad astfel subtiate dramatic castigurile pe care mizau in urma cu un an, cand si-au schimbat actiunile BCR cu titluri Erste. Mai este o luna pana cand grupul Erste isi va publica rezultatele pe 2007, evolutia restructurarii de la BCR putand deveni un stimul pentru pretul actiunii austriece.
Pana atunci, Erste Bank ar urma sa fie listata si la Bucuresti, probabil la jumatatea lunii viitoare.
Pe 30 ianuarie, actionarii BCR discuta planul financiar si bugetul pentru perioada 2008-2010, precum si completarea Consiliului de Supraveghere, Florin Pogonaru urmand sa-l inlocuiasca pe Daniel Daianu, care a demisionat in decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO