Bănci și Asigurări

O notă internă aruncă în aer sistemul asigurărilor "obligatorii" de locuinţe: "Nu-i asiguraţi pe cei cu case în zone inundabile!"

O notă internă aruncă în aer sistemul asigurărilor "obligatorii" de locuinţe: "Nu-i asiguraţi pe cei cu case în zone inundabile!"
01.09.2010, 11:21 37

Chiar dacă legea spune că sunt obligatorii, românii carelocuiesc în zone inundabile nu vor putea să-şi cumpere o asemeneapoliţă pentru casă, pentru că firmele de asigurări nu doresc săasigure aceste clădiri. Ziarul Gândul a intrat în posesia unei note interne auneia dintre companiile de asigurări care îşi instruieşte agenţiica, în "zonele inundabile frecvent", să nu fie încheiate poliţeobligatorii pentru locuinţe, specificând, cu litere bolduite:"ATENŢIE! PAID (Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor -compania care emite poliţele de asigurare obligatorii pentrulocuinţe - n.red.) nu acordă despăgubiri şi EUROINS nu va subscriepentru (sublinierea notei-n. red.) locuinţe construite în zone încare organele în drept au interzis acest lucru prin acte publicesau comunicate asiguratului (ex: zone inundabile frecvent)(sublinierea notei -n.red.)", se arată în nota internă trimisă decompania de asigurări către agenţiile sale din ţară.

Şi la Generali am fost refuzaţi politicos, atunci când amspecificat că dorim să asigurăm o locuinţă din satul Brădet, comunaBrăduleţ, unde recent au fost inundate câteva zeci de gospodării.După ce iniţial am fost poftiţi la sediu pentru a cumpăraasigurarea, după ce am precizat că aici câteva zeci de case au fostinundate, am fost asiguraţi că nu riscăm amendă dacă nu vom cumpăraasigurare obligatorie. "Guvernul a dat această lege pentru a scăpade plata unor ajutoare în cazul inundaţiilor, de exemplu. Însăcompaniile de asigurări nu vor încheia poliţe pentru casele caresunt situate în arii frecvent inundabile. Nu poţi asigura un riscdespre care ştii sigur că se va întâmpla", ne-au explicatspecialişti din piaţa asigurărilor. Citiţi mai mult pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO