Bănci și Asigurări

Olandezii de la Photon Energy Group asigură o finanţare de 21,9 milioane de euro de la Raiffeisen Bank International pentru proiecte fotovoltaice din România

Olandezii de la Photon Energy Group asigură o finanţare...

Autor: Roxana Rosu

20.03.2023, 10:26 306

Compania olandeză Photon Energy a încheiat un acord de refinanţare de proiect fără recurs în valoare de 21,9 milioane euro cu Raiffeisen Bank International (RBI) pentru portofoliul său de centrale fotovoltaice din România, cu o capacitate instalată totală de 31,5 MWp.

Semnarea acordului reprezintă prima finanţare de proiect a Grupului pentru active fotovoltaice europene care funcţionează pe bază comercială, vânzând energie pe piaţă fără un contract de achiziţie de energie sau sprijin din partea statului.

‘Semnarea acordului de finanţare confirmă faptul că modelul nostru de afaceri integrat, bazat pe capacitatea de a dezvolta, construi, finanţa şi opera instalaţii fotovoltaice, precum şi de a monetiza energia electrică generată, a fost implementat cu succes pe piaţa din România. Decizia noastră de anul trecut de a ne angaja în construcţia de centrale fotovoltaice cu o capacitate totală de 31,5 MWp şi de a vinde energie electrică pe piaţă reprezintă o încredere foarte puternică în sectorul energetic românesc, la fel ca şi finanţarea fără recurs a proiectului pentru aceste centrale, oferită de RBI. Acestea sunt, de asemenea, o dovadă că o soluţie bazată pe piaţa din sectorul privat pentru nevoile şi planurile de investiţii semnificative pentru tranziţia energetică din România este viabilă şi disponibilă”, a comentat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO