Bănci și Asigurări

Omniasig isi majoreaza capitalul cu 34 mil. euro

03.05.2006, 00:00 18

Omniasig, societate de asigurari membra a grupului austriac Vienna Insurance (fost Wiener Staedische), isi va majora capitalul social cu 34,3 mil. euro (peste 120 mil. lei), pana la circa 41,7 mil. euro (145,8 mil. lei). Suma pe care o vor aduce actionarii Omniasig depaseste totalul investitiilor straine realizate anul trecut pe piata asigurarilor. De asemenea, 34 mil. euro reprezinta aproape jumatate din suma totala investita anul trecut in asigurari.

Singura companie de asigurari cu un capital social mai mare decat cel pe care il va avea Omniasig dupa majorare este Astra, care are un capital social de 45 mil. euro.

Decizia de majorare a capitalului a fost luata de actionarii companiei in cadrul AGA din data de 21 aprilie. Omniasig este controlata de Vienna Insurance Group, care detine 93,61% din actiuni, dupa ce a decis sa cumpere un pachet de 21% de la BCR. Restul actionarilor sunt persoane fizice.

Reprezentantii Omniasig spun ca majorarea capitalului va fi realizata pentru a sustine dezvoltarea si diversificarea activitatii companiei. Surse din piata afirma ca este posibil ca banii pe care ii vor aduce actionarii Omniasig vor fi folositi si pentru dezvoltarea celorlalte companii din cadrul grupului, Unita si Agras, sub forma de imprumuturi acordate acestora. Iulian Dumitru, noul director al Unita nu a comentat aceasta posibilitate.

Unita si Agras au mers anul trecut pe pierdere, insa in acest an reprezentantii celor doua societati estimeaza ca vor obtine profit.

Unita are un capital social de circa 23 mil. euro, iar Agras - de aproape 2,3 mil. euro. Agras este listata la BVB, insa lichiditatea companiei este foarte redusa.

In cadrul Adunarii Generale de la sfarsitul lunii trecute, actionarii au stabilit noua componenta a Consiliului de Administratie al Omniasig. Astfel, Constantin Toma a ramas presedinte al CA, in timp ce vicepresedinte a fost numit Hans Peter Hagen, dupa ce Fanel Plopeanu a plecat pe postul de director general la Omniasig Asigurari de Viata, companie membra a grupului austriac. De asemenea, a fost inlocuit austriacul Cristian Brandstetter.

Membri ai CA al Omniasig sunt Efraim Naimer, director de dezvoltare la TBI Holding, companie care detine 50% din Omniasig Asigurari de Viata, Arion Negrila, IonutSpeteanu, Kurt Moeller si Dan Mihai Toader.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO