Bănci și Asigurări

OTP Leasing finanţează flota de autovehicule verzi a e-Mobility Rentals, companie românescă care operează un serviciu de închirieri de vehicule electrice cu baterii interschimbabile

OTP Leasing finanţează flota de autovehicule verzi a...

Autor: Cristina Bellu

20.04.2023, 12:40 324

OTP Leasing, divizia de leasing financiar a grupului maghiar bancar OTP, a finanţat flota de autovehicule verzi a e-Mobility Rentals, companie românescă care operează un serviciu de închirieri de vehicule electrice cu baterii interschimbabile în locaţii fixe (swap stations), primul serviciu de acest gen din Europa.

Potrivit oficialilor OTP Leasing, finanţarea marchează începutul unui parteneriat ce va susţine, până în 2024, achiziţia a 400 de vehicule electrice pentru flota e-Mobility Rentals.

“Prin solutiile de finantare personalizate oferite de compania noastră, ne-am propus să avem o contribuţie semnificativă la tranziţia spre o cultură verde, cu precădere prin finanţararea vehiculelor electrice si hibrid. Am făcut un pas major în această direcţie, ţinând cont de oportunitatea parteneriatului pe care l-am demarat alături de e-Mobility Rentals, pe care îl considerăm unul strategic pentru piaţa locală.”, spune  Lucian Bazna, Chief Business Officer, OTP Leasing Romania. 

În prezent, maşinile din flota e-Mobility Rentals sunt utilizate de companii din industria de food delivery şi lanţuri de hypermarketuri, urmând a se extinde şi către alte domenii de activitate.

E-Mobility Rentals oferă spre închiriere vehicule electrice, cu o autonomie de până la 120 km, şi pune la dispoziţia utilizatorilor infrastructura de încărcare şi schimb de baterii, eficiente din punct de vedere cost si timp alocat încărcării efective. Conform calculelor companiei, este de până la cinci ori mai ieftin transportul prin soluţia e-Mobility Rentals comparativ cu transportul convenţional cu maşini care consumă combustibil fosil. Inovaţia pe care o propune e-Mobility Rentals reprezintă o soluţie de tip one-stop shop pentru companiile care au nevoie de o modalitate de transport eficienţă financiară şi ecologică totodată.

“Am gândit această soluţie astfel încât ea să genereze beneficii pentru utilizatori şi pentru oraşe. Prin acest parteneriat, OTP Leasing România susţine ambiţia noastră de a extinde flota de vehicule cu baterii electrice interschimbabile şi de a mări infrastructura de staţii de incarcare swap, atât în Bucureşti cât şi în ţară.”, adaugă Eduard Anghel CEO E-Mobility Rentals.

Cota maşinilor electrice şi hibrid este una importantă, de peste 13%, conform Asociaţiei Europene a Producătorilor de Automobile (ACEA), iar tendinţa la nivel european reflectă o creştere accelerată în ultimii ani. În România, volumele vânzărilor din această gamă de vehicule s-au dublat în anul 2022 comparativ cu anul precedent, fiind peste 10 000 de vehicule electrice înmatriculate conform datelor publicate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO