Bănci și Asigurări

PAID cauta angajati pentru asigurarea obligatorie a caselor

10.12.2009, 23:05 197

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), compania careva vinde politele de asigurare obligatorie a locuintelor, a inceputdeja sa recruteze angajati, fiind in cautare de specialisti inasigurari, in IT si economisti.

Asigurarea obligatorie a locuintelor, care ar putea fi aplicataanul viitor, reprezinta o miza uriasa pentru companiile deasigurari, avand in vedere ca fiecare proprietar de casa va plati10 sau 20 de euro pe an pentru o polita de asigurare. Daca toatecele peste 8 milioane de locuinte din Romania ar fi asigurate,companiile ar incasa intre 80 si 160 de milioane de euro, insanumai 20% sau cel mult 30% din proprietari vor incheia asigurareachiar din primul an de aplicare a legii.

PAID a fost infiintata in octombrie de catre 13 asiguratori,care au investit 4,6 milioane de euro. Cei mai mari actionari suntAstra, Groupama si Clal, fiecare cu cate 15% din capital. Intrareain vigoare a asigurarii obligatorii a locuintelor este amanata demai multi ani si nici termenul de 1 ianuarie 2010, avansat lainceputul acestui an, nu va fi respectat. Ministerul de Finantetrebuie sa contracteze un imprumut pentru a cumpara reasigurarepentru politele care vor fi emise de PAID. Potrivit legislatiei,primariile vor fi cele care vor tine evidenta asiguratilor insistem electronic, dar surse din piata asigurarilor afirma caaproximativ 3.000 de primarii din tara nu au echipamentele ITnecesare pentru a face acest lucru.

Marii asiguratori de pe piata locala, cum sunt Allianz-Tiriac sicompaniile din grupul Vienna Insurance (Asirom, Omniasig si BCRAsigurari), au spus pas asigurarii obligatorii si nu au intrat inactionariatul PAID, nefiind de acord cu forma actuala alegislatiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO