Bănci și Asigurări

Patria Credit IFN a luat un împrumut subordonat de 15 mil lei de la Fondul European de Investiţii pentru a susţine extinderea operaţiunilor în sectorul microfermelor

Patria Credit IFN a luat un împrumut subordonat de 15...

Autor: Roxana Rosu

04.07.2023, 10:39 142

 

 

Fondul European de Investiţii (FEI) a semnat un acord de împrumut subordonat în valoare de 15 milioane lei (3 milioane euro) cu Patria Credit IFN, parte a grupului Patria Bank, fondurile urmând să susţină extinderea operaţiunilor în ceea ce priveşte numărul de clienţi şi dimensiunea portofoliului, în special în domeniul microfermelor.

În acelaşi timp, împrumutul pe 10 ani are ca scop îmbunătăţirea capacităţii Patria Credit IFN de a atrage resurse suplimentare de finanţare externă.

“Acest nou împrumut înseamnă foarte mult pentru noi. Pe de o parte, dovedeşte încrederea pe care FEI ne-o acordă, pe de altă parte, atestă creşterea noastră susţinută din ultimii ani şi dedicarea faţă de microfinanţarea rurala din România. În cei peste 19 ani de experienţă alături de antreprenorii din mediul rural, şi nu numai, am învăţat că incluziunea financiară este unul dintre paşii importanţi pentru dezvoltarea economiei. Parteneriatul cu FEI este unul strategic şi ne ajută să ne dezvoltăm şi sa continuăm misiunea de îmbunătăţire a nivelului incluziunii financiare în România.”, a declarat Raluca Andreica, Director General Patria Credit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO