Bănci și Asigurări

Peste 20.000 de carduri sunt pierdute sau furate anual în România

Peste 20.000 de carduri sunt pierdute sau furate anual în România
24.06.2010, 12:41 81

În România sunt furate sau se pierd anual între 20.000 şi 30.000de carduri bancare din cele circa 12 milioane de carduri aflate încirculaţie, a declarat Adrian Apolzan, director de corporateaffairs în cadrul ING Bank şi preşedintele Asociaţiei de PlăţiElectronice din România (APERO).

"Vorbim de ordinul zecilor de mii de carduri pierdute sau furateanuale, adică undeva între 20-30.000 de carduri. Frecvenaţapierderilor este legată de anumite perioade, cum sunt sărbătorilede Crăciun sau Paşte şi perioadele de concedii", a spusApolzan.

Transfond, operatorul Sistemului Electronic de Plăţi, şi APERO alansat o linie de urgenţă(021CARDURI) unde clientii bancilor potsuna pentru a cere blocarea cardurilor pierdute sau furate. Liniade urgenţă pentru carduri a fost lansată ca un proiect pilot întoamna anului trecut.

În prezent, sunt înrolate în sistem doar cinci bănci - BCR, BRD,CEC Bank, Banca Transilvania şi Bancpost - care deţin însă peste60% din numărul cardurilor emise în România. ING va intra în sistemîn maxim două luni, a precizat Apolzan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO