Bănci și Asigurări

Portofoliul de credite al Alpha Bank a depăşit la finele lui 2021 suma de 2,7 miliarde euro, în creştere cu 3,3%, după ce finanţările noi acordate firmelor au crescut cu 72%, iar creditele pentru persoane fizice cu 46%

Portofoliul de credite al Alpha Bank a depăşit la...

Autor: Roxana Rosu

15.03.2022, 10:40 156

Portofoliul de credite al Alpha Bank a depăşit la finele lui 2021 suma de 2,7 miliarde euro, în creştere cu 3,3%, după ce finanţările noi acordate firmelor au crescut cu 72%, iar creditele noi acordate persoanelor fizice cu 46%, a anunţa luni banca.

În zona persoanelor fizice, creditele ipotecare s-au majorat cu 33% faţă de anul precedent, în timp ce pe segmentul creditelor de consum, vânzările noi au înregistrat un avans de peste 80% faţă de 2020.

Profitul înainte de impozitare a atins 25,6 milioane euro, fiind cu 20% mai mare decât rezultatul din 2020. Avansul a fost susţinut de creşterea veniturilor din comisioane cu peste 20% faţă de anul anterior şi de o administrare eficientă a riscurilor, ceea ce a  atenuat impactul negativ al ratelor de dobândă scăzute, spun reprezentanţii Alpha Bank.

În 2021, Alpha Bank a lansat o ofertă dedicată start-up-urilor şi a semnat în trimestrul al treilea o convenţie cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pentru accelerarea absorbţiei Fondurilor Europene alocate în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală pentru perioada 2021 – 2022.

În trimestrul al patrulea au fost lansate primele servicii de Video Banking prin care cei interesaţi de creditele pentru construcţia de locuinţe sau de creditele auto pot programa o sesiune live cu experţii băncii pentru a obţine informaţii despre produs, documentaţie, etape sau modul de derulare a creditului.

Accentul pus în 2021 pe oferirea de noi soluţii de plată inovatoare pentru comercianţi atât pentru locaţiile fizice, cât şi în zona de eCommerce a adus rezultatele scontate, rulajul comercianţilor prin Alpha Bank Romania marcând un avans anual de 36%.

De asemenea, Alpha Bank Romania a participat ca manager la emisiunea de obligaţiuni în valoare de 40 de milioane euro a Libra Internet Bank.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia, fondat în 1879 de către J.F. Costopoulos. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind pe lângă România, şi în Regatul Unit,  Luxemburg şi Cipru.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO