Bănci și Asigurări

Prima Casă 4 începe azi la BCR

Prima Casă 4 începe azi la BCR

Autor: inCont.ro

06.06.2011, 10:51 2142

BCR este prima institutie de credit care anunta oficial caincepand de astazi, 6 iunie, primeste dosare pentru Prima Casa 4.Credite ipotecare de circa un miliard de euro, cu un avans de numai5%, vor fi disponibile in actuala editie a programului, in carestatul garanteaza doar 50%.

"Este oficial, incepand de astazi dam drumul la Prima Casa 4 sisuntem prima institutie de credit ce ia startul in acest program",a declarat pentru incont.ro Cornel Cojocaru, directorul executiv alDirectiei de Comunicare al BCR.

Vestea buna este ca BCR pastreaza conditiile de dobanda de la PrimaCasa 3, desi situatia s-a schimbat si statul garanteaza doar 50%din suma.

"BCR vine cu o dobanda formata din EURIBOR la 3 luni plus o marjade 3,75% pentru clientii cu istoric si o marja de 3,95% pentruclientii fara istoric", a adaugat oficialul BCR.

Un client cu istoric inseamna o persoana care are conturi la BCR decel putin 6 luni.

"Suntem bucurosi ca am reusit sa incepem creditarea in cadrulcelei de-a patra etapa a Programului Prima Casa. BCR are un sold de600 de milioane euro al creditelor acordate până în prezent prinprogramul Prima Casă. Vom putea acorda împrumuturi încă un an şijumătate sau doi ani prin acest program, dacă ne dublăm expunerea",a declarat Oana Petrescu, vicepresedinte Retail BCR.


Avansul minim este de 5%. Comisionul catre Fondul de Garantare aCreditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) este de 0,49%, iar comisionulde rambursare anticipata de 0%. Citiţi mai mult desprecreditele prin Prima Casă pe www.incont.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO