Bănci și Asigurări

Primii zece jucători au ajuns anul trecut să acorde trei sferturi din finanţările noi

Felix Daniliuc, directorul general al Raiffeisen Leasing şi preşedintele ALB

Leasingul este singura soluţie de finanţare care stabileşte o relaţie între furnzior sau producător şi clientul final. El are capacitatea accelerată de a scoate la suprafaţă veniturile pe care le generează IMM-urile.

Felix Daniliuc, directorul general al Raiffeisen Leasing şi preşedintele ALB Leasingul este singura soluţie de finanţare care stabileşte o relaţie între furnzior sau producător şi clientul final. El are capacitatea accelerată de a scoate la suprafaţă veniturile pe care le generează IMM-urile.

Autor: Liviu Popescu

22.04.2015, 00:05 152
Primii zece jucători din piaţa de leasing, majoritatea companii deţinute de grupuri bancare, au avut anul trecut o cotă de piaţă cumulată de 83%, faţă de 55% în urmă cu opt ani, potrivit datelor agregate de ALB - asociaţia companiilor de leasing.
 
Creşterea gradului de concentrare a fost un efect al crizei, care a for­ţat mulţi jucă­tori mici să-şi în­chidă operaţiunile.
 
„Unul din efectele crizei din 2008 a fost efectul de concentrare. Este o realitate crudă a economiei întrucât este vorba despre com­petitivitate între jucători. În urmă cu şapte-opt ani, piaţa era favorabilă mai multor ju­că­tori, iar concentrarea era mult mai mică“, a spus  Valeriu Popes­cu, CEO al Diplomat Consult, compania care a externalizat managementul ALB – asociaţia companiilor de leasing.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO