Bănci și Asigurări

Procesatorul RomCard este scos la vanzare

11.03.2010, 23:05 480

RomCard, cel mai vechi jucator de pe piata locala de procesare atranzactiilor cu carduri, detinut de BCR, BRD, Raiffeisen siUniCredit Tiriac este in prezent in proces de vanzare, potrivitunor surse din piata financiara.

"Aceasta nu este o activitate de baza pentru o banca si de aceeas-a luat decizia de a vinde compania. Intentia este de a gasi uncumparator care sa poata pastra aceeasi calitate a serviciilor, deaceea nu ne grabim in acest proces", au declarat pentru ZF sursedin actionariatul RomCard.

Grupul BCR controleaza 40% din actiunile companiei, prinintermediul bancii BCR si al companiei Financiara SA, care aufiecare cate un pachet de 20% din titluri. Celelalte trei banci au,de asemenea, pachete egale, de 20% din actiuni.

"Societatea a avut profit substantial in toti anii si suntperspective de dezvoltare in continuare in acest domeniu", spuneMarian Mitroi, directorul general al RomCard. El nu a dorit sacomenteze pe tema vanzarii companiei.

RomCard are exclusivitate in prezent pe zona de procesare atranzactiilor de tip e-commerce (plati cu cardul la comerciantion-line), fiind singurul jucator cu certificare 3D-Secure dinpartea Visa si MasterCard. Compania colaboreaza cu 11 banci pe zonade e-commerce. De asemenea, are exclusivitate in zona de luptaantifrauda, gestionand pentru banci bazele de date cu informatii.In ceea ce priveste procesarea tranzactiilor, cota sa de piata afost insa erodata de intrarea unor jucatori noi pe piata, precumProvus, Paynet sau Inform Lykos.

"Pe zona de e-commerce am inregistrat dublari anul trecut, chiarpe fondul crizei economice. Numarul de tranzactii a crescut cu 99%,pana la 1,24 milioane, iar valoarea acestora a urcat cu 72%, la92,8 milioane de euro", mai spune Mitroi.

El afirma ca este insa greu de calculat o cota de piatagenerala, in conditiile in care compania ofera multe tipuri deservicii, dar si functioneaza ca o interfata cu organizatiileinternationale de plata Visa si MasterCard.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO