Bănci și Asigurări

Profit de 0,9 mil. euro pentru Bank Leumi

11.05.2009, 19:32 19

Bank Leumi, filiala locala a unuia dintre cele mai mari grupuri israeliene, a obtinut in primul trimestru un profit net de 3,96 mil. lei (0,9 mil. euro), in crestere cu aproape 70% fata de nivelul de anul trecut, in conditiile evolutiei favorabile a activelor si a soldului de credite.

La finele lunii martie activele totale ale bancii au atins 1,3 mld. lei, cu 21,7% peste valoarea de 1,1 mld. lei inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut. Volumul creditelor acordate a urcat cu 37% comparativ cu nivelul de 711 mil. lei de la 31 martie 2008, ajungand la 974 mil. lei.
Anul trecut, banca a raportat un profit net de 7,47 mil. lei (echivalentul a 2 mil. euro), dupa ce inregistrase pierderi in 2007. Pentru acest an, oficialii bancii si-au anuntat intentia de a dubla profitul, in conditiile cresterii soldului creditelor care va determina si majorarea veniturilor.
Bank Leumi, jucator de talie mica, a reamintit strategia de a se concentra asupra dezvoltarii portofoliului de produse destinate clientilor de retail, concretizata in lansarea a numeroase produse de economisire.
Toate bancile au fost prinse in acest an intr-o lupta puternica pe atragerea de depozite pe plan local, in conditiile in care nu mai pot sa acceseze finantari ieftine de pe pietele internationale.
Israelienii au intrat pe piata locala in 2006, cand au preluat un jucator de talie mica - Eurom Bank in conditiile cresterii soldului creditelor care va determina si majorarea veniturilor.
Intre timp, banca a trecut printr-o perioada de rearanjare a retelei teritoriale si schimbare de brand, cheltuielile mari ducand rezultatul net in zona pierderilor.
Bank Leumi a fost prima institutie de credit inregistrata in Romania care si-a extins operatiunile in afara, intr-o alta tara membra a UE, pe baza legislatiei comunitare care permite derularea de activitati transfrontaliere fara autorizari suplimentare.
Banca a inceput in toamna anului trecut operatiunile in sucursala deschisa la Sofia pe baza pasaportului european, cu acordul BNR si al Bancii Nationale a Bulgariei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO