Bănci și Asigurări

Provident continua cu creditele la domiciliu

24.07.2008, 18:50 22

Compania de credite de consum Provident Financial a acordat in prima jumatate a anului finantari in valoare de peste 13 mil. euro, de peste trei ori mai multe decat volumul inregistrat in semestrul I din 2007. In ultimul an, numarul clientilor a urcat cu circa 33.000, depasind pragul de 50.000, in timp ce numarul reprezentantilor companiei - care distribuie banii la domiciliul clientilor - a urcat de la 400 la 1.300.
Provident Financial este specializata in acordarea de imprumuturi de valoare mica, pe termen scurt - pana la 3.000 de lei cu perioada maxima de rambursare de 52 de saptamani - direct la domiciliul solicitantilor si este inregistrata in Registrul General al institutiilor financiare nebancare al BNR.
Pana in 2012, Provident intentioneaza sa ajunga la 300.000 de clienti. In semestrul I al acestui an veniturile companiei s-au majorat de aproape 3,5 ori fata de nivelul din iunie 2007, ajngand la peste 6 milioane de euro.
Provident Financial este filiala locala a grupului britanic International Personal Finance specializat in credite de consum. "Rezultatele inregistrate in Romania sunt in linie cu performantele grupului International Personal Finance la nivel global. Ne asteptam la o crestere sustinuta si in semestrul al doilea", a declarat Stephen Rice, directorul general al companiei. Provident a intrat pe piata din 2006.
De la inceputul acestui an, a investit circa 9,5 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii si extinderea operatiunilor in orase noi, ajungand sa acopere circa 70% din populatia urbana conform propriilor estimari.
"In 2008, am deschis sapte sucursale noi, astfel incat infrastructura noastra teritoriala are acum 14 sucursale si puncte de lucru in alte 20 de orase. Acest lucru inseamna ca, in momentul de fata, putem servi circa 70% din populatia urbana a tarii. Pana la sfarsitul acestui an, vom mai deschide doua sucursale in vestul tarii", a adaugat Rice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO