Bănci și Asigurări

QBE: Ne vom concentra pe asigurari property si de raspundere

10.12.2007, 17:08 44

Sucursala locala a grupului australian QBE, infiintata saptamana trecuta, se va concentra pe vanzarea de asigurari property si de raspundere civila catre clienti corporate, iar pentru anul viitor estimeaza venituri de "cateva milioane de euro", a declarat Gabriel Sauer, directorul general al asiguratorului.
"Canalul nostru de distributie vor fi brokerii. Vom vinde si asigurari auto Casco, dar numai pentru flote si destul de selectiv, pentru ca rata daunei este inca foarte mare", afirma seful sucursalei locale a QBE.
Sauer, 47 de ani, a fost recrutat de australieni pentru a conduce operatiunile QBE pe piata romaneasca la inceputul lunii mai. El a lucrat timp de 13 ani la Asirom, printre posturile ocupate fiind cele de director de reasigurari si de director de asigurari non-viata. Intre 2003 si 2004 a fost director general al Asitrans, iar din 2004 pana la mijlocul acestui an a condus departamentul de asigurari maritime si de aviatie din cadrul Asiban.
Societatea mai are un angajat pe piata locala: Mihai Lucanu, 31 de ani, underwriting manager, fostul director de raspundere civila si asigurari financiare al AIG Romania, companie specializata pe asigurari corporate.
"Vrem sa ne dezvoltam pas cu pas, iar in functie de cresterea businessului vom aloca resursele umane si financiare necesare. De la 1 ianuarie vom avea trei sau patru angajati", explica Sauer.
Sucursala locala a QBE lucreaza acum cu aproape 10 brokeri si a incheiat deja prima polita, o asigurare de raspundere civila pentru o companie din domeniul constructiilor. De altfel, afirma Mihai Lucanu, asigurarile de raspundere civila au un potential important de crestere in anii urmatori. Pentru urmatorii trei ani, compania nu are in plan sa isi extinda reteaua teritoriala si intentioneaza sa isi externalizeze activitatea de lichidare a daunelor catre societati specializate.
Sucursala locala a QBE a fost infiintata prin intermediul subsidiarei britanice a grupului, QBE Insurance (Europe) Limited, in baza dreptului de stabilire, care presupune ca societatile din statele Uniunii Europene pot intra pe alte piete ale UE doar prin notificarea autoritatilor de supraveghere. QBE este al doilea grup care intra pe piata locala a asigurarilor in acest mod, dupa francezii de la Coface.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO