Bănci și Asigurări

S&P a retras ratingurile BNR, deoarece instituţia nu mai are datorii evaluate de agenţie

Autor: Vlad Popescu

20.05.2011, 10:36 362

Standard & Poor's (S&P) aretras ratingurile Băncii Naţionale a României (BNR), o procedurănormală în condiţiile în care instituţia nu mai are datoriievaluate de agenţie.

"BNR nu are datorii aflate sub evaluare şi, în consecinţă, scopulpentru care a fost emis iniţial ratingul a încetat să existe. Înaceste condiţii, măsura de retragere este una de procedură", searată într-un comunicat al S&P.

Ratingurile României nu suntafectate de această măsură, iar S&P continuă să evaluezesituaţia de credit a BNR la acelaşi nivel cu alRomâniei.

Înainte de retragerea ratingului,S&P a anunţat că, din cauza unei "erori administrative",perspectiva ratingului Băncii Naţionale a României, cuplat directcu cel al României, nu a fost modificată de la negativă la stabilăîn urmă cu mai mult de un an, când agenţia a luat această măsură încazul statului. Astfel, S&P a corectat aceastăeroare.

S&P atribuie României ratingul"BBĂ" pentru datoriile în valută, respectiv "BBB-" pentru crediteleîn monedă locală, ambele cu perspectivă stabilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO