Bănci și Asigurări

Scandalul salariilor din bănci a limitat bonusul primit de şeful Barclays la doar 7,5 mil. euro

Autor: Radu Racu

07.03.2011, 17:44 36

Bob Diamond, directorul executiv de laBarclays, a treia mare bancă din Marea Britanie, aprimit un bonus de 6,5 milioane de lire sterine(7,5 mil. euro), pentru activitatea din 2010, mai puţin decâtestimările analiştilor care se apropiau de pragul de 10 milioane delire, într-un indicator al situaţiei tensionate dintre autorităţişi bănci, pe fondul salvării instituţiilor financiare de la colapscu banii contribuabililor, scrie Financial Times.

Bonusurile primite de Diamond au fost sub formă de acţiuni (1,8mil. lire) şi diverse stimulente (4,7 milioane de lire), conformunor surse apropiate situaţiei, citate de publicaţiabritanică.Executivul a mai primit şi un stimulent pe termen lung de2,25 milioane de lire.

Bob Dimond a devenit un sac de box pentru clasa politica dinMarea Britanie începând cu anul 2010, .din cauza pachetuluisalarial supradimensionat, estimat la 63 mil. lire sterline aferentanului anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO