Bănci și Asigurări

Standard&Poor’s reconfirmă rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României

Standard&Poor’s reconfirmă rating-ul aferent datoriei...

Autor: MEDIAFAX

08.10.2016, 16:43 949

Reconfirmarea are la bază rezultatele obţinute de România în plan economic, respectiv o datorie guvernamentală moderată, precum şi perspectiva continuării ritmului de creştere economică. Nivelul scăzut al ratelor de dobândă şi preţul petrolului au contribuit la o creştere economică în termeni reali de 3,8% anul trecut şi de 5,2% în prima jumătate a anului 2016, cea mai rapidă creştere la nivelul Uniunii Europene.

„Anunţul agenţiei Standard&Poor’s confirmă faptul că avem o creşterea economică solidă şi sustenabilă care nu vine singură, ci este însoţită de crearea într-un ritm accelerat de locuri de muncă, de inflaţie redusă şi deficitul extern scăzut. Nivelul estimat al datoriei guvernamentale pentru sfârşitul anului 2016 este sustenabil, de 39,1% din PIB, iar costurile de finanţare ale Trezoreriei Statului sunt în scădere”, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.

Agenţia de rating ar putea îmbunătăţi rating-ul de ţară acordat României în condiţiile continuării consolidării bugetare, tendinţei susţinute de scădere a datoriei guvernamentale, precum şi a programelor de restructurare şi de privatizare cu succes a companiilor de stat, arată comunicatul ministerului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO